travelstories.reismee.nl

Dag 1 t/m 10

Jaja eindelijk is het zover we kunnen wat op ons reisblog zetten. Na drie weken madagascar is de internetverbinding eindelijk goed om op de website te kunnen komen!

Dag 1 tot 3
De vlucht ging vlekkeloos.bijna geen vertraging gehad. Zaterdag om 12 uur plaatselijke tijd zijn we dan eindelijk aangekomen! Het wachten op het visum duurde wel behoorlijk lang. Iedereen wordt hier aan het werk gehouden. Uiteindelijk controleren 4 verschillende mensen onze papieren. Buiten aangekomen staat onze chauffeur voor de eerste week al klaar. En met wat voor een auto. Wat hadden we besteld: een gewone personenauto. Wat krijgen we: een hele mooie toyota landcruiser van de eigenaar van het reisbureau. Ze hadden een fout gemaakt met de boeking en hadden geen andere auto meer beschikbaar. Voor ons natuurlijk geen probleem. Vanuit het vliegveld een korte stop gemaakt bij het kantoor van het reisbureau om de kleding voor het weeshuis af te geven. Daarna rijden we direct door en komen uiteindelijk om 7 uur aan in en lodge van een nederlandse eigenaresse.mooie kamers en lekker eten, helaas blijven we maar 1 nacht. De volgende dag zijn we al weer vroeg op en rijden vandaag verder naar onze eerste bestemming: ranomafana. Een regenwoud waar we en dag doorheen gaan wandelen. De weg ernaartoe is al heel mooi. Veel rijstvelden, andere gewassen die worden verbouwd en stapels met bakstenen die hier worden gemaakt en gebakken in een zelf gemaakte oven. Op maandag gaan we dan eindelijk het regenwoud bezoeken. We hebben een hoop verschillende beesten gezien: verschillende soorten lemuren (halfapen) en vogels. Het is het natste regenwoud van madagasar en dat hebben we gemerkt. Gelukkig geen regen overdag maar we komen aardig besmeurd onder de modder terug.

Dag 4 tot 6
Op naar het zuiden vandaag. We gaan naar isalo om daar 2 dagen door het park te lopen en te slapen. De reisdag is lang. Gelukkig stoppen we onderweg nog bij een klein park om voor een uurtje rond te lopen. Daar zien we voor het eerst de ringstaartlemuren. De halfaapjes die ook in film madagascar te zien zijn! Dag 5 gaan we met een gids voor twee dagen op pad. Het isalo park is het enorm gebied van geerodeerd zandsteen. We beginnen gelijk met de klim. We hebben geluk, het waait vandaag anders is het hier niet te houden! Het begint met een saai landschap, droog en dor. En dan doemt er een oase op. Er stroomt water en er heeft zich te midden van dit dorre landschap een ontzettend mooie plek gevormd met een waterval en een natuurlijk zwembad waar we uiteraard gelijk induiken. Want het is hier goed warm, rond de 35 tot 40 graden! We hopen snel de foto's op het blog te kunnen zetten. Na de lunch lopen we door langs de stroom water op naar de campeerplek. 'S avonds maken 2 koks die speciaal voor ons zijn gekomen in the middle of nowhere een driegangen maaltijd klaar. Met als nagerecht geflambeerde banaan! De volgende dag wandelen we verder door de canyon naar een waterval en twee andere natuurlijke zwembaden waar we weer heerlijk induiken! 'Avonds zijn we met onze gids en chauffeur meegeweest naar het restaurant van de zus van de chaufeur. Heel leuk om een keer bij een plaatselijk eet tentje te zijn geweest maar daar houden we het toch maar bij. Het eten was echt niet te eten. In plaatst van vlees was het vet met nog wat ondefineerbaars! Uiteidelijk maar droge rijst gegeten.

Dag 7 tot 9
Nu gaan we een paar dagen relaxen aan zee. We rijden van isalo via tulear naar ifaty. Het is wel weer een lange dag in de auto. Het landschap veranderd weer, nog wat droger. Het aantal dorpjes neemt af en op een gegeven moment zien we helemaal geen dorpjes meer. Ook wel begrijpelijk want er kan hier niets groeien behalve de baobab boom. In tulear lunchen we en nemen we afscheid van onze chauffeur. De laatste 45 kilometer worden we vervoerd in een andere auto. Want de weg is hier slecht, dat wil je geen enkele andere auto aandoen. Onderweg vragen we ons echt af waar we heen gaan. Dorpjes en hotels die we onderweg tegenkomen ziet er niet echt antrekkelijk uit. Na anderhalf uur stopt de chauffeur rijdt een oprijlaan op. En dan zijn we er eindelijk. Het is echt een paradijsje! Een frans echtpaar verwelkomen ons en ze zijn zo blij. Alles wordt uitgelegd en ze vertellen dat ze lange tijd geen klanten hebben gehad. En dat kunnen we merken we worden goed verwent en ze zijn zo enthousiast! Het huisje is super mooi, wit met een dak van palmbladeren de inrichting is mooi en het ligt aan het strand. We hebben het hier heerlijk gehad, gezwommen in zee, heerlijk gegeten (verse vis voor sanne! ). De tweede dag was het weer tijd voor actie en hebben we twee quads gehuurd en zijn we met een gids gaan touren: strand,duinen, langs dorpjes. Bij ieder dorpje wat je hier in madagascar tegenkomt staren de mensen je ontzettend aan. Ze zien niet vaak een blanke. Kinderen beginnen te lachen en zwaaien en roepen keihard 'faza' wat blanke betekend.

Dag 10
Na 2,5 dag ontspannen in ifaty is het weer tijd om verder te gaan. We vertrekken om kwart over acht 's ochtends met het vliegtuig naar morondava. Dat betekende om kwart over 4 opstaan en om half vijf aan het ontbijt! De vlucht vertrekt netjes op tijd en om negen uur zijn we al in morondava. We zitten nu heerlijk bij het zwembad. Het is hier behoorlijk warm dus we nemen zometeen maar weer eens een duik in het zwembad!

Morgen vertrekken we voor 4 dagen naar het tsigny national park. Een lange dag heen rijden het wordt een leuke tocht. Twee keer moeten we de rivier oversteken met de auto op een vlot, we hebben er nu al zin in.

job en es

goh, wat een kutleven...

Koos en Rienkie

Leuk om eindelijk de foto's te zien. Ziet er prachtig uit!!
Nog heel veel plezier daar. Sinterklaas is al gearriveerd hier, het weer mistig en koud. Lekker de houtkachel aan!
groetjes Koos en Rienkie